Urban Pirate werd geboren in 2010, Glasgow, Schotland. Het is de trots van kunstenaar en ontwerper David Dow. Hij werkt met een klein maar perfect gevormd team, die gespecialiseerd zijn in uniek ontworpen bedrukt textiel, van de hoogste kwaliteit.

 

Geobsedeerd door de Schotse cultuur, zowel oud als nieuw, is hun stijl een mix van straat cultuur en Schotse geschiedenis. Hun inspiratie halen zij uit de geweldige beelden en landschappen waardoor zij omringd zijn. 

Het resultaat; een scala aan kleding en textiel dat trots schreeuwt over de kwaliteit van het het ontwerp van eigen bodem. 

 

De t-shirts worden met de hand gezeefdrukt volgens traditionele methoden. Er word gebruik gemaakt van biologisch katoen van de hoogste kwaliteit, dat ethisch is verkregen.

 

Ondanks dat opperpiraat David zelf schoenmaat 48 heeft, streeft Urban Pirate ernaar om hun CO² voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Alles wat zij drukken wordt lokaal in Glasgow of Engeland gemaakt. Het bedrijf recycled verpakkingen waar ze kunnen en zij doen hun best om de wereld te bevrijden van de gevreesde plastic draagtas.

 

De nadruk ligt bij Urban Pirate op constante kwaliteit, niet op kwantiteit. Zij willen geen gigantisch "wolkenkrabber" bedrijf worden, dit laten zij over aan de mensen die er goed uitzien in een driedelig maatpak... 


Viking Beard Navy

100% Katoen

Viking Beard t-shirt navy

€ 25,00

  • 0,3 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 werkdagen1

Ginger cow

100% Katoen. 

Ginger cow

€ 25,00

  • 0,3 kg
  • Uitverkocht