· 

Baardverzorging

Op onze website vind je nu ook een heel aantal baardverzorgingsproducten. Maar hoe zit dat eigenlijk? Wat heb je nodig?

 

Welke producten heb je nodig voor de verzorging van je baard?

1. Koop goede baardolie. Baardolie verzorgt en voedt zowel je baardharen als de onderliggende huid. Baardharen zijn niet hetzelfde als hoofdharen. Ze krijgen lang niet zoveel olie mee van de huid, waardoor baardharen altijd droog en grof aanvoelen. Door het dagelijks gebruiken van baardolie zal je baard zienderogen opknappen. Je baard ziet er verzorgder uit en voelt ook zachter aan.

2. Een baardkam en/of baardborstel zijn ook een must. Met een (stevige) baardborstel zorg je dat je baard er beter uit gaat zien en deze dient ook als scrub voor de onderliggende huid, mocht je last hebben van baardjeuk.

3. Een goede baardzeep of baardshampoo. Was je baard niet vaker dan 2 a keer per week. Wassen van je baard zorgt ervoor dat deze uitdroogt. Uitspoelen onder de douche en en daarna je baard drogen met je handdoek. Wat baardolie erin en je bent klaar voor dag!

 

Wat is het verschil tussen baardolie, baardbalsem en baardwax?

Baardolie is gemaakt van verschillende voedende oliën zoals Jojobaolie, arganolie, abrikozenpitolie en amandelolie. Aan deze mix van oliën worden dan ook nog etherische olien toegevoegd die de baardolie van zijn heerlijke geur voorzien. We kunnen ook baardolie zonder etherische olie, de zogenaamde geurloze baardolie,, leveren.

Baardbalsem heeft naast voedende oliën ook een aantal waxen/boters als toevoeging zoals sheaboter, bijenwas en cacaoboter.

Baardwax heeft naar verhouding nog meer wax toegevoegd, met name bijenwas. Dit om het product meer “hold” te geven. Deze extra hold zorgt ervoor dat je je baard beter kunt stylen.

Heb je een woeste baard met haren die een eigen wil hebben, dan raden we je baardwax aan. Met andere woorden, baardwax geeft de meeste hold en baardolie de minste hold.

Baardolie heeft de meeste voedende/verzorgende ingrediënten en baardwax naar verhouding het minst.

 

Kan ik baardolie en baardbalsem/-wax samen gebruiken?

Je kunt eerst baardolie in je baard verwerken, even je tanden poetsen en daarna baardbalsem of baardwax in je baard verwerken. Wil je het maximum resultaat van je baardwax hebben, gebruik dan geen baardolie. De combinatie baardolie en baardwax geeft minder “hold” aan je baard. Het is een kwestie van uitproberen en kijken wat voor jou het beste werkt.

 

Wat kan ik doen als ik last heb van huidirritatie, huidschilfers en/of baardjeuk?

Als je last hebt van huidirritatie met het gebruik van onze producten raden we je aan om hiermee te stoppen. Wellicht raakt je huid geïrriteerd door de etherische oliën en of een ander ingrediënt, zoals bijvoorbeeld amandelolie (we horen dit vaker van klanten). Je kunt zelf testen of je hiervoor allergisch bent door met verschillende soorten baardolie te experimenteren, wij adviseren ook om een huisarts te raadplegen.

Heb je last van huidschilfers (baardroos) en/ of baardjeuk, dat is een veel voorkomend probleem met beginnende baarddragers. Je moet het echt een maand uitzingen en dan pas kijken of de jeuk/schilfers nog steeds ondragelijk is. Een stevige baardborstel helpt enorm om je huid te scrubben. Was je baard ook niet te vaak, om uitdroging van de huid te voorkomen en smeer baardolie op de onderliggende huid. Je zult zien dat het beter wordt na verloop van tijd!

 

Hebben jullie baardolie waardoor ik meer haargroei krijg?

Was het maar zo! Dan zouden we op een goudmijn zitten. (Bijna) elke kale man zou het op zijn kale hoofd smeren. Helaas bestaat dit wonderelixir nog niet. Hier zijn een aantal natuurlijke oplossingen die je kunt gebruiken/doen: Volwaardige voeding, slecht eten = slecht haar. Meer zonlicht (vitamine D), meer proteïnes, meer vitamine B, Silicium, en baardolie! In baardolie zitten voedende oliën die goed zijn voor huid en haar.

 

Wat kan ik doen om mijn baard voller te laten groeien?

Een volle machtige baard, wie wil hem niet? Als je echter niet de baardgroei hebt, dan gaat het 'm nooit worden, tenzij je haartransplantatie overweegt. Wat je wel kunt doen om het maximale uit je baard te halen: geef je baard alle liefde die hij nodig heeft. Vertroetel 'm, werk deze netjes bij zodat hij er op zijn best uit ziet. Een bezoek aan de barbier raden wij je ook zeker aan. Een barbier knipt en scheert je baard, zodat deze de mooist mogelijke vorm krijgt.

 

Wat is beter, een baardkam of baardborstel?

Beide gereedschappen zijn goed voor je baard. Wij gebruiken zelf altijd een (mini) baardborstel, gedurende de dag om de baard te verzorgen. We gebruiken 's ochtends een baardkam, om de baardolie goed door de baard te kammen. Een houten baardkam is daarbij heel prettig, deze geeft de minste statische lading aan je haren en ziet er gaaf uit. Tevens glijdt deze als een mes door boter.

Ook hier is het een kwestie van wat je het prettigst vindt werken.

 

Hoe moet ik baardolie gebruiken?

De meeste flesjes baardolie hebben een bijgevoegde pipet of handig pompje om de baardolie goed in je hand te doseren. Je kunt de baardolie (4 tot 6 druppels) op je vingertoppen of handpalmen smeren en dan in je baard smeren. Je kunt een baardkam gebruiken om de baardolie evenredig door je baardharen te verdelen. Je baard zal er meteen beter uit zien. Baardolie en balsem/-wax is lastig van je handen te wassen. Je kunt het ook lekker over je handen uitsmeren als voeding voor je droge handen.

 

Hoe moet ik baardbalsem of baardwax gebruiken?

Schraap een kleine hoeveelheid uit het potje. Baardwax is harder en daarom lastiger uit het potje te halen. Gebruik de bovenkant van je duimnagel om het uit het potje te schrapen. Wrijf daarna de wax goed tussen je vingertoppen en/of je handpalmen tot deze vloeibaar wordt. Soms heb je wat korreltjes in de balsem of wax zitten, dit maakt niet uit, het is een kwestie van even doorwrijven, dan lossen die ook op. Als de substantie vloeibaar is, dan kun je het in je baard verwerken. Ook nu kun je een baardkam gebruiken om het evenredig door je baard te verwerken. Style je baard nu naar wens. De overgebleven balsem/wax kun je onder de kraan met zeep afspoelen (is lastig), je kunt het ook over je handen smeren als voeding voor je (droge) huid.

Reactie schrijven

Commentaren: 0